رئیس سازمان فضایی گفت: در حال مذاکره هستیم که به نقطه ای برسیم که در قالب کنسرسیوم های بین المللی به حوزه منظومه های ماهواره ای ورود کنیم.
حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران در گفتگو با شهر تی وی، در پاسخ به این سوال که برنامه سازمان فضایی برای طراحی و ساخت ماهوارههایی نظیر استارلینک برای تأمین اینترنت ماهوارهای در ایران چیست، اظهار کرد: در حال حاضر به لحاظ پلتفرمی در حال کار بر روی این موضوع هستیم تا بتوانیم پلتفرمی داشته باشیم که پتانسیل منظومه سازی داشته باشد.
رئیس سازمان فضایی ایران با تاکیدبر اینکه برای ایجاد یک منظومه ماهوارهای حتماً به ورود به کنسرسیومهای بزرگ بین المللی نیاز داریم، افزود: اینکه یک کشور چند صد یا چند هزار ماهواره را در مدار قرار دهد و صرفاً برای آن کشور سرویس ارائه دهد، به لحاظ اقتصادی به صرفه نیست و باید سایر کشورها نیز همکاری کنند و سرویس دهی به سایر کشورها هم اتفاق بیفتد.
سالاریه ادامه داد: ما پتانسیل خودمان را داریم و کشورهای دیگر به همین صورت هستند و اشتراک ظرفیتها باید اتفاق بیفتد. در حال مذاکره هستیم که به نقطهای برسیم که در قالب کنسرسیومهای بین المللی به حوزه منظومههای ماهوارهای ورود کنیم.
وی ضمن بیان این مطلب که سرویس خدمات اینترنتی به ویژه برای مناطق صعب العبور قابل استفاده است، تصریح کرد: به هر حال ارتباطات در حال گسترش است و به دنبال این موضوع دسترسیها باید ارتقا یابد. شاهد هستیم که روز به روز مطالبه گری در بحث برقراری ارتباط در حوزه شبکه اینترنت و شبکههای لوکال زیاد و زیادتر میشود و طبیعتاً باید زیرساختها را توسعه دهیم.
رئیس سازمان فضایی بیان کرد: در حال حاضر زیرساختهای ارتباطی زمینی مثل فیبرنوری در حال توسعه است و باید زیرساختهای فضایی هم در کنارش توسعه یابد. در حوزه فضایی نیازمند افزایش ماهوارههای مخابراتی ارتفاع بالا و بعد ماهوارههای ارتفاع پایین و پس از آن ماهوارههایی که برای کار IOT مورد استفاده قرار میگیرند، هستیم.
وی تاکید کرد: در حوزه فضایی باید به این فراگیری حوزه ارتباطات توجه کنیم و روز به روز تعداد ماهوارههای مورد نیاز برای توسعه زیرساختهای فضایی در کشور را افزایش دهیم. حالا یک سری از این ماهواره نیاز کشور خودمان است و بخشی هم در قالب کنسرسیومهای بین المللی میتواند پیگیری شود.